Ikväll fick det va nog

Ikväll fick det va nog av mitt ”kreativa” växtkaos i trädgårdslandet. Jag ryckte upp 60 liter ogräs + örter som växte på fel ställen som ogräs och fint blev det. Fram kom det växter jag inte sett innan. Ett helt gäng med tomatplantor till exempel. De har jag definitivt inte planterat här utan de måste kommit från fjolåretsplantor som jag kastade ut i landet i höstas och som vi blandat både med en massa kompost, jord, gödsel och bark i våras. Lejongap! Denna fantastiskt fina blomma… Den har jag inte heller sått eller planterat i år. Dragonen som jag fullkomligt massakrerade i flytten och ombyggnaden av landet har nu tagit sig. Dillen är även den på gång och blir den som förra (?!) året så blir den helt magisk. Verkar fjuttig nu, men ack vilken växtkraft! Nu så finns det plats för örterna att bre ut sig. Yey!

Det finns bara några få tricks för att få en härlig trädgård. Här kommer mina;
Vattna – i mängder, rensa ogräs – ofta, näringsrik jord – vi har kompostjord blandat med kogödsel, sol -behövs och en hel del kärlek (engagemang) är definitivt ett måste. Sen är det bara njuta av allt som dyker upp. Oavsett om det kommer från komposten, fjolårets frön eller årets sådd. Växtkraft finns det i alla fall med den här medicinen.

En kommentar Lägg till

  1. Märith skriver:

    Vilken prakt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s