Ekologiskt och naturligt

Oj gisses. Även idag har vi skördat. Gulbetor och vitbetor. Vita har jag aldrig smakat förr men båda färgerna kan jag VARMT rekommendera. Koka dem först, sen skalar och skivar du dem, sen strör du över lite salt och peppar och getost och skjutsar in dem i ungnen. Idag hade vi lite mer bråttom än vanligt så det fick bli 220 grader, varmluft i ca 6 minuter. Så sött och så gott. Men innan dess så slängde jag ihop en extremt lättlagad dipp; creme fraiche + allroundkrydda + vitlökspulver. Jag är definitivt ingen förespråkare för torkade och färdigköpta kryddor, men i bland så…. Har man egenodlade sommarmorötter att dippa med så får det överväga… 


Vi drog även upp världens största och starkaste rädisa (jag odlat och skördat i alla fall).


Efter en riktigt god middag så kom jag fram till att det var dags. Vi klubbade att det var kört för gurkplantorna. Detta av två anledningar. 

1. De var inte supergoda. Det räckte med alla vi plockade igår. Om man skalade dem så var de ok. ”Vi” (betyder: inte jag) la in både gurka och rödbetor som vi (inte jag) skördade idag. 

2. De kan mycket väl vara så att gurkorna fått för lite vatten de senaste dagarna. Vilket inte spelar nån roll (inte våra husvakters fel, det är inte lätt). De hade rykt ändå. Jag borde kastat sorten jag köpte förra året. Nästa år ska jag sätta minst tre olika sorter för säkerthetsskull. 
Nu har jag eksem som kliar både på armarna och på benen..  och även rivmärken. Vet inte om det beror på tomatplantorna som jag släpade på och satte ner på gurkornas plats i växthuset eller pga. att jag klippte våra eländiga rosenbuskar tidigare idag, eller om det var det äckliga ogräset som var fyllt med löss som klibbade fast på min hud (säkert med nått frätande klet) vilket jag rensade bort. Hur som helst så är jag sjukt nöjd med dagens arbete. Min ”nya” trådlösa trimmer har jag använt också. Nu så!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s