Nu var jag igång igen

Jag måste verkligen börja om att jobba, för det är ingen semester att ha semester hemma. Jag kan verkligen inte låta bli att göra nått i trädgården. Det kliar i mina fingrar och möjligheterna är oändliga. 

Jag skulle BARA åka till hallandsåsensväxtbutik och köpa jord och bark. Men väl där så ska man såklart strosa runt lite bland alla härliga växter och helt plötsligt så har jag förälskat mig i någon blomma eller växt som MÅSTE följa med hem. Så även idag. 

Jag kom på då jag stod där att vår präktiga vita perenn verkligen inte är en höstanemon, det är en ”Höstflox”. Höstanemoner hade vi förra året och jag får nog erkänna att jag förmodligen (med tanke på att den aldrig dök upp) lyckats hugga sönder den. Därför var jag tvungen att kompensera mitt misstag med tre nya. Som nu fått plats i vår blå-rabatt. 

Sen så blev vi även med Syrenbuddleja ”Royal red” som fjärilar älskar och som fått plats vid vår rönn i trädgårdslandet. Den lilla busken blir 2 meter hög. Perfekt! Då kommer den så småningom att skymma gräskomposten då man sitter i växthuset. 

Fint tycker jag. Shopaholic kanske nån annan tycker och må så va. Jag är i alla fall väldigt nöjd och det är huvudsaken. 


Palmerna har verkligen blivit fina. 

Så även myntan som nu är mer pynt än krydda. 

Nästa år har jag egna frön till blomma-för-dagen att driva upp Bengt. Men spara gärna några åt mig om jag skulle misslyckas 😉

Tur att jag inte lyckats hacka sönder dessa iallafall. 

Jag är även galet nöjd över att fått igång förstärkaren (eller är det kanske bara en högtalare?!) i växthuset på egen hand.

Händig och teknisk? Nja faktiskt inte speciellt i mina ögon mått mätt. Men allting är relativt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s