Fobierna äro outgrundliga 

Jag vet att många har fobi för spindlar och ormar och det kan jag förstå. Det är inga djur jag vill gossa med heller, men jag kan inte påstå att jag är jätterädd för dem. Historier om spindlar i  Sverige som är stora som fötter som har tagit sig in i bostäder tillsammans med sina syskon för att attackera människorna som bor i huset på natten tycker jag låter högst osannolikt. Hjälten i den historien var mamman… så den köper jag därmed 😉 

En fobi jag inte visste fanns förrän för någon vecka sedan var en enorm rädsla för ÄPPLEN. Jag fnissade rätt gott åt den fram till idag på jobbet då jag fick se reaktionen på riktigt. En kollega hade hört om fobin av en annan och beslutade sig därför att testa vad som skulle hända om hon la ett oskyldig äpple på hennes (fobiägarens) skrivbord. Helt ärligt… Hon är rädd på riktigt! Så nu fnissar inte jag mer. 

Hon närmade sig sitt skrivbord efter ett möte (jag hade ingen aning om att någon smugglat dit äpplet, vi sitter precis bredvid varandra, jag var helt i min egen värld) och så hon högt; usch det luktar äpple här.. Sen satte hon sig ner på sin plats och flög i samma sekund upp från stolen med sitt kollegieblock i händerna som äpplet tack och lov låg på (för hon kan inte ta i dom) för att sedan halv-snubbla iväg för att försöka få äpplet till närmsta papperskorg (som inte är hennes egna) för att slänga det. Tyvärr så var hon så tagen av situationen och tappade balansen lite i allt tumult så att äpplet föll till marken, vilket innebar att vår andra kollega som var närmare än mig var tvungen att komma till undsättning och hjälpa henne. Stackarn, hon var helt svettig ett bra tag efteråt. Jag tog det säkra före det osäkra och kastade hela soppåsen på ett annat ställe i byggnaden. 

Att hon fått men från barndomen kom vi fram till och jag skrattar inte mer åt den fobin i alla fall.

Äpplen är inte jag rädd för och inte spindlar heller, vilket jag är tacksam för. För hur skulle vi annars kunna sitta i vårt växthus och spela alfapet och äta äppelpaj?

2 kommentarer Lägg till

  1. Jessica skriver:

    Hahaha, vem lade äpplet på hennes plats?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s