Kompostera är ett måste

Att kompostera är ett måste om man bor i villa, gillar trädgård och vill ha bra jord. 

Jag tycker faktiskt att vi är rätt så duktiga på att INTE kasta mat, men det blir trots det ändå rätt så mycket komposterbart avfall som vi lämnar efter oss. Hushållspapper, potatisskal, kaffefilter mm. 

Vi har placerat varmkomposten i trädgårdslandet där den är lättillgänglig. Den fylls på kontinuerligt för att till våren tömmas och blandas upp med resten av jorden i landet. Den är riktigt näringsrik och gör allt lite mer spännande då man aldrig riktigt vet vad som växer upp var. Som årets pumpor, krasse och tomatplantor som poppade upp lite här och var.

Jag kan dock tillägga att kompost inte är något för fegisar. För i varmkomposten så kryllar det av diverse maskar och i gräskomposten så kan det gömma sig en och annan sork. 

Varför inte avsluta den här eftermiddagen med ett skutt i studsmattan?! För det bästa med komposter är att de sköter sig rätt bra själva OM man inte slängt äggskal och kycklingben i dem. För det är två BIG NO NO.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s