Lugnet före stormen

Det blåser inte allt för mycket just nu, men SMHI har utfärdat en klass 2 varning. Nu var det cirka ett år sedan som vårt växthus såg ut så här och då var det inte storm. Det var orkan.

Det finns en sak jag låtit bli i år och det är att julpynta växthuset. Hur mysigt det än ser ut när Ernst Kirchsteiger pyntar och pysslar i gamla stugor, herrgårdar och växthus så har jag bestämt mig för att det inte är en bra idé. Förra året lärde jag mig det den hårda vägen.

Jag hade knappt hunnit börja fixa och dona, så kom den där orkanen. Nu var det självklart varken Ernst fel eller pyntets, utan förmodligen mitt eget genom att jag inte snurrade åt dörrarna tillräckligt för att jag tänkte att jag snart skulle dit igen med mer julstämning. Som sagt dålig idé. Varför jag hade missat stormvarningen vet jag inte men jag blev varse om den på natten. Det gick givetvis inte att sova pga att det dånade i hela huset. Det i sin tur ledde till att jag steg upp och tittade ut mot växthuset. Snöret jag surrat ihop dörrarna med hade lossnat lite och inte långt därefter så var det en glipa på en decimeter. Det i sin tur ledde till att nästa vindpust (om man nu kan kalla det det då det blåste så mycket som det gjorde) gav dörrarna en skjuts och de var plötsligt helöppna. Sen lät det som en explosion. Nu vet jag inte om det var mitt hjärta eller om det var alla rutor som flög rakt upp i luften som lät. Men att det skar till.

Växthuset fick monteras ner, nya delar beställas och till våren monteras upp igen.

Nu håller jag tummarna att kvällens storm inte blir i närheten av förra årets orkan.

Det jag vet med säkerhet är att dörrarna är åtdragna med plaststroppar som måste klippas upp för att man ska kunna öppna dem. Så den vägen ska vinden inte ta sig in i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s