Dags att odla ananas 

På vår dagsutflykt till pärlorna i öst på Mauritsius så åkte vi inte den normalt sätt snabbaste vägen till resans första utgångspunkt, utan guiden och busschauffören valde istället att ta vägen tvärs över ön. För att undvika trafiken sa dom, men jag är ganska säker på att det var för att de ville visa upp sin vackra ö ännu mer.

Det jag inte visste innan vi åkte var hur en anans växer och hur lång tid det faktiskt tar innan den är redo att skördas. 

Nu vet jag. 

De växer på ”marken”och det tar cirka 18 månader för dem att bli mogna. De kräver mycket sol och de idealiska temperarurerna för att plantan skall utvecklas ligger mellan 18-35 grader, kallare temperaturer kan försena tillväxten och mogningsprocessen och ge en mindre söt frukt.

Nu tänker jag såhär. Om jag skär av toppen på nästa ananas vi köper, sätter ner den i näringsrik (eller vanlig – det spelar visst ingen roll) jord, ger den en massa kärlek och sätter ut den i växthuset så snart det går så kanske jag åtminstone får en fin planta. Söt och mogen lär den inte hinna bli detta året. 

En annan sak jag tänkt på och lovar mig själv… Jag ska aldrig mer köpa en ananas och låta den hinna bli dålig innan jag kommer på att äta upp den då det ligger så mycket jobb bakom. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s