Varför inte prata om livet över en god fiskgryta?

Pga gårdagens tapp i att umgås med barnen så gjorde jag allt idag för att hämta igen det. 

Vad gör man då för att få deras uppmärksamhet? Jo, man skjutsar till diverse aktiviteter. Åker och kollar in födelsedagspresenter till dottern som hon själv får önska, åker in i en biltvätt som ingen kan ta sig ut ifrån och lagar en god fiskgryta (och dukar med levande ljus) som öppnar till spännande samtal.

Så härlig dag! Jag har uppskattat varenda sekund sen huvudvärken släppte. Det suger musten ur en att vara sjuk och jag har varit så otroligt tacksam för att få vara frisk. Så enkelt är det! 

Det skadade inte heller att få börja morgonen med en god kopp kaffe i sällskap med mannnen och svärmor till strålande solsken.

Härliga morgonsol! Och kolla vad jag hittade uppe i högra rutan.. det är små vårlökar (hoppas jag), men vad det är för nått får våren utvisa.
Vår
Dottern har fastnat i biltvätten
Kisse var med och såg eftermiddagsfilmen
Supé med barnen

Nu är jag ingen mästerkock (det finns dom i familjen som är betydligt bättre än mig… som många vet) men jag bjuder gärna på dagens recept på min fiskgryta som ledde till alla spännande samtal över middan;

 • Vatten
 • Vitt vin
 • Grädde
 • Grönskasbuljong
 • Grön thailändsk curry 
 • Gul thailändsk curry
 • Thailändsk fisksås
 • Socker
 • Pressad lime
 • Rivet citronskal 

Koka upp

 • Hackad gul lök
 • Hackade morötter
 • Hackade palsternackor 
 • Hackade potatisar 

Koka tills det är tio minuter kvar på grönsakerna – det ska vara tuggmotstånd när allt är klart, så koka inte för länge. 

 • Torsk

Kokas med det andra de sista minutrarna. 

Nu är jag lite som min Farmor då det kommer till mängden av allt. Ta en domp här och där så blir det bra. Sen har jag säkert glömt nån ingrediens som är avgörande för smaken 😉 barnen gillade den med rostat bröd till i alla fall. 

Nu ska vi njuta av söndagens sista sekunder, minutrar och timmar. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s