Allt man kan så i mars är sått. Nu så.. nu kör vi!!!!

Och vad innebär den första lediga vårdagen för mig?

Jo att det kliar i fingrarna! Och inte på det där tråkiga sättet då jag får köldutslag, utan på det där bra sättet då jag bara måste göra tusen saker som jag mår bra av. För stunden i alla fall. För nu ligger jag på soffan och har ont i ryggen. Fördelen med att vara klar med allt jag tänkt göra idag är att jag inte bara ligger på soffan och har ont i ryggen… det är lördag och jag har hällt upp ett glas vitt vin och kisse ligger i mitt knä och spinner. 

Vad har vi då hunnit med i dag, jag och kisse? Jodå hon har varit med typ hela dan. Även hon är överlycklig över att det är vår och att växthuset är öppet igen. Jag klippte stropparna idag. 

Vi har klippt ner döda grenar i trädgårdslandet, fyllt på jord runt syrenerna, tagit ner en del av utomhus(jul)belysningen, tagit bort granriset från vinrankan, klätt av citronträdet (monstret i växthuset), dumpat ris i en av lådorna och täckt över med kogödsel och sått:

  • Aubergine
  • Körsbärstomater
  • Svarta tomater
  • Nått jag tror är tomater, därav ett ? efter ordet
  • 3 sorters paprika
  • Vita klockor – blommor
  • Blomma för dagen
  • Och nån annan fin blomma som aldrig kom upp förra året då jag inte försådde den

Observera att detta bara är det som ska sås i mars. MER ska det bli 😊 

Jag har ett problem dock… vi tänkte sätta potatis men trädgårdslandet är fullt. Trots att vi gjorde det dubbelt så stort förra året så skulle det behöva vara dubbelt så stort igen. Hmmm nu har jag något att skissa på i morrn. 

Min plan var att njuta av denna fantastiska dag och inte gå inomhus i onödan, men när jag var klar med allt så satte jag mig på soffan på framsidan och efter endast FEM minuter så skadade sig sonen. Krock med kompis på studsmattan. Typiskt! Läppen svullnade upp och det blödde ur munnen. Tack å lov så gick det hyffsat bra och över snabbt. 

Men jag var tvungen att gå in och hämta is, inte alls enligt plan. Det jag tänkt var att hänga utomhus till kvällens mello startar…

Våren är här! Det är så befriande! Nu kööör vi!

PS. Sonen är ute och hoppar igen. DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s