Inga skadade rötter eller nyckelpigor

on

Ännu en dag ute i trädgården är till ända. 

Idag har jag mest röjt. Plockat bort löv och döda växter. Tagit ner både julbelysningen på baksidan och även all död humle, så nu är vi redo för allt nytt som ska växa fram. 

Det är helt galet vad fort det går nu. Så pass snabbt så att man ser skillnad från dag till dag. Jag såg bland annat att rosorna jag köpte i Helsingör i somras håller på att knoppa sig i en av lådorna vid växthuset.  

Bara för att inte låta den sista kogödselsäcken ligga kvar vid garaget en vecka till (det brukar inte hända så mycket på veckorna här) så bestämde jag mig för att fylla på jorden runt vår fläder innan jag av upp för dagen.

Tyvärr så hade det växt så pass mycket gräs runt den så att det inte gick att rensa bort allt, så jag fick ta till ett knep jag använde förra året. 

Det jag gjorde var att jag;

1. Rensade bort så mycket gräs jag kunde med händerna. 

2. Räddade nyckelpigan jag hittade.

3. La två tidningar runt busken.

4. Fyllde på med en säck jord.


Det här knepet funkar hur bra som helst när man inte får bort allt ogräs eller när man är rädd att skada en buskes- eller ett träds rötter. Då tidningarna kväver ogräset/gräset tillsammans med det tjocka lagret med jord + busken får sig en näringskick.

Inga skadade nyckelpigor eller rötter här inte.

En kommentar Lägg till

  1. Märith simon skriver:

    Bra idé!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s