Ekologiskt gödsel – bra eller dåligt för kissen? 

on

Vindstilla, grått, rått, tja ganska så händelselöst. 

Jag tog mig en sväng runt huset idag och med mig på rundan följde kisse. En väldigt försiktigt sådan. 

Gödslet vi gödslade gräsmattan med i söndags ska ha varit ett ekologiskt sådant, men om det innebär att det är bättre eller sämre för katter står nog inte på förpackningen. 

Nu vet inte jag (men misstänker det skarpt) om det har med det att göra, men kisse kom in i går efter säkert en spännande utomhusvistelse och lät jättekonstigt. Som en skata upphöjt med fyra. Sen hörde jag en lite duns från gästrummet.. upp flög jag ur soffan för att kolla så kissa inte svimmat eller vad kissekatter gör som låter konstig. 

Kisse hade inte fallit ihop men maten hade kommit upp och hon såg väldigt frågande ut till sitt eget beteende. Jag tog det säkra före det osäkra och kastade ut stackarn. 

Hon hade säker ”bara” fått i sig lite eko-gödsel då det fastnar precis överallt. På tassar och skor. Stenen i hallen är inte längre grå. Den är spräcklig. 

Kisse har nog på grund av gårdagens händelse förstått att det är bra att undvika de vita prickarna på gräsmattan. Så på vår promenad så smög hon på stenarna runt huset och när jag gick till trädgårdslandet följde hon inte med, men när jag gick in i växthuset så kunde hon inte motstå frestelsen… 

Hon tog sats och sprang som ett skott över gräsmattan och fullkomligt slirade in i där. Hon älskar nämnligen att hänga därinne.

Hon passade även på att rulla runt på stenarna bredvid vårt växthus innan hon återigen sprang sitt snabbaste tillbaka till säker mark. Inne igen. Lite roar små. Tokiga ögon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s