Bäravdelningen i landet är nu komplett

Vilken produktiv lördag. Det blir lätt så när man stiger upp utvilad då klockan är nio på morgonen och solen skiner. 

Så snart jag hade ätit frukost så stack jag ut huvudet för att känna hur varmt det var.. det var perfekt! Så bra så att jag struntade i att byta om. Jag satte upp håret i en toffs mitt på huvudet, tog på mig mina solglasögon och satte i gång och klippte gräsmattan i pyjamas. 

Varför gå in och byta om tänkte jag och fortsatte att vattna hela trädgården. 

Jag tog en lite trädgårdspaus vid lunch för att sedan skjutsa sonen på fotbollsläger. Passande nog så ligger klubbstugan en kilometer från min (favorit) handelsträdgård. 

Jag slet upp de jordgubbsplantorna vi hade för ett par veckor sedan, då de inte var goda och i min skiss för trädgårdslandet för den här säsongen så hade jag en yta i bäravdelningen som skulle fyllas med nya jorgubbsplantor. Det har jag nu gjort. 13 stycken blev det fördelat på två olika sorter + två smultronplantor till de som inte tål jordgubbar. 

Jag har rensat ogräs bland hallonen så att jag är trött i fingrarna, har burit ut två träd från garaget till växthuset och sått tre stycken gurkplantor. 

Tur i oturen så fick jag en påse med gurkfrön av en kollega igår. Jag hade varken sått eller köpt några och hon hade köpt men insåg då hon läste på påsen att gurka ska bo i ett växthus och inte i en pallkrage. Tur för mig, otur för henne. Fast jag kommer helt klart att bjuda henne på en och en annan gurka när de är färdiga att skördas. 

Efter en dag i trädgården så passade det bra att cykla till havet och äta en glass och bara njuta av de fantastiska vädret. 

Hallandsåsens växtbutik
Smultron

Jordgubbar
Sveriges längsta sandstrand

Vissa av oss tyckte att det var badväder och testade åtminstone att doppa tårna iklädd bikini. Andra av oss var lite mer skeptiska till att bada. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s