Recept på världens godaste bönsalsa utan tomater

Efter ytterligare en hyffsat effektiv arbetsdag i trädgården så var det dags att fixa middag. Av nån anledning (på grund av; ”En ska bort” igår och att fd. Grannen hade vita bönor i sin kyl idag då vi var på besök) så blev jag så otroligt sugen på hommos till köttet ”vi” skulle grilla. 

Typiskt nog så hade vi bara röda och svarta bönor hemma. Eller var det verkligen en katastrof? Nej det var det såklart inte. 

Istället för hommos så fick det bli en bönsalsa utan tomater. För i det här fallet så är bara tomater utfyllnad om man inte kan putta i egenodlade…

Så jag rörde ihop; 

 • En burk svarta bönor
 • Ett knippe koriander
 • En vitlök
 • En tesked sambal oelek
 • En citronklyftas saft
 • En matsked soya 

Men gisses vad gott!!! Allt åts upp.. av bara mig och mannen. Barnen var extremt skeptiska vilket jag är väldigt glad för!

Detta kommer jag att röra ihop fler gånger och för att göra röran helt ekologisk och närproducerad så funderar jag nu på att odla bönor också för då har vi allt på hemmaplan utom soyan. Tja sambal är inget jag odlar heller 😂 men chili är på G.

Jag trodde att vi hade en sten i landet och tänkte lyfta upp den enda tills jag upptäckte att stenen inte var en sten utan en potatis. Därför begav jag mig till närmsta ställe man kunde köpa kogödsel på för att ”kupa” upp den. Så nu har vi nya jordhögar under täckduken. 


Ett litet krafttag i den här rabatten behövdes också idag. Ogräsrens, flytt av plantor, påfyllnad av jord och bevattning. 

Nu ska jag vila mina händer resten av kvällen och bara va. 

En kommentar Lägg till

 1. Märith simon skriver:

  Så fint! Jag ligger efter med trädgården verkligen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s