Bevattningsförbud i Sverige stoppar – egenodlare, närproducerande och miljömedvetna medborgare och leverantörer!

on

Ni kan kalla mig busig. Jag har vetat om det här ett par veckor nu, men så länge ingen sätter upp plakat, skyltar, taggtråd, stängsel (eller kanske inte just det) och liknande så hindrar inte det mig i alla fall från att göra som jag vill och det som behövs. Kalla mig obstinat om du vill, för det är jag! 

Då jag körde hem från jobbet idag och skulle svänga in på vårt område så såg jag en stor röd/gul/orange skylt där det stod med stor text: BEVATTNINGSFÖRBUD i hela kommunen!

Anledningen enligt kommunens hemsida;

Flera år med alltför små nederbördsmängder har lett till att nivåerna i Laholms och Halmstads kommuns grundvattentäkter är mycket låga. För en tid sedan uppmanade därför Laholmsbuktens VA till sparsamhet med vårt kommunala dricksvatten. Fortsatt lite nederbörd under senare tid har nu lett till att LBVA inför bevattningsförbud från och med idag, den 11 april.

Jaha. Tänkte jag. 

Är jag då besegrad? Ska vår trädgård få dö?

Nej såklart inte!

Den ”riktiga” anledningen som jag hört och valt att tro på är att vattenmängderna är så dåliga för att rören läcker konstant och att vi därför inte kan förse hela kommunen med tillräcklig mängd rent vatten. 

Jag förespråkar definitivt inte slöseri med vatten, men då vattnet bidrar till att vi exempelvis kan odla närproducerat och försörja oss själva på en del plan så tycker jag att en skvätt vatten är befogat. 

Jag trodde att vi bodde i Sverige, men nu börjar jag undra…

Jag är inte den som står handfallen. Jag ska dra mitt stå till stacken och ska därför i morgon köpa två tunnor som jag kan placera ut i trädgården så att vi kan vattna med regnvatten i stället, MEN för att vi ska kunna gå lite mer mot egenförsörjning så är det enda som behövs: VATTEN! 


 Jag håller tummarna för att det här rapsfältet klarar torkan, för detta påverkar alla medborgare i Sverige vare sig jag vill det eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s