Kronärtskocka

Idag åkte vi iväg på en trädgårdsmässa och kom hem med något jag aldrig testat odla förr; kronärtskocka. Vilken häftig växt. Den ser ut som en gigantisk tistel, men den sticks inte. Den ska visst växa till sig rätt ordentligt och är flerårig, men klarar inte frost. Så för att den ska klara vintern så måste jag med andra ord gräva upp den i höst och förvara den i garaget. 

Kronärtskockan var inte allt jag fick med mig hem. Jag handlade även en kraftig basilika, en gul körsbärstomat och en melonplanta. 

Då jag inte är 100 på om det är ok att sätta melon och gurka i samma låda så var jag tvungen att åka iväg och handla en kruka åt den. 

Jag är så nöjd. Det börjar bli grönt och fint i växthuset nu och i trädgårdslandet finns det lite plats kvar till planering och det lär behövas då jag alltid snubblar över nån blomma som måste få gro nånstans. 

Kronärtskocka

Syrenen slår ut mer och mer för varje dag.

Plantering och omplantering har stått på agendan idag.

Låda fylld med solrosor. I växthuset skymtar man melonen jag inhandlade, chilli och ett par paltor med röda körsbärstomater.


Värmen är här. Det som behövs nu är vatten.

En kommentar Lägg till

  1. Märith simon skriver:

    Spännande!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s