Ekologisk slanggurka

on

Det är inte helt lätt att lyckas med gurka. 

De får inte stå i drag. De älskar värme. De vill ha hög luftfuktighet. De önskar mycket näring. De dricker massor av vatten, men vill inte att det ska stå kvar mot stammen för då drabbas de lätt av mjöldagg och de vill dessutom att vattnet ska vara ljummet!

Tja som sagt inte helt lätta de här grönsakerna. Varför det är värt att odla dem är för att när man lyckas så är de så goda. 

I år snubblade jag över ett tips som jag nu ska testa. 

Tipset går ut på att klippa bort botten i plastkrukan som de vuxit till sig i, för att sedan sätta ner hela krukan i jordbädden. Man ska sedan under hela säsongen vattna gurkplantorna utanför kruk-kanten för då ska man visst kunna undvika mögelangrepp. 

I år vill jag lyckas!

Det vanskliga är att vi behöver husvakter under en vecka i juli och det innebär en ordentlig brief med dem hur de ska hantera dessa godingar. 

Jag har planterat tre, vilket innebär att jag sparat en plats till en fjärde. Jag är på jakt efter en specifik sort. En sort som heter Bella som min pappa brukade odla. 

Jag har inte hittat den sorten än. Varken i plantform eller i fröform. Skam den som ger sig. Jag får nog åka på en ny trädgårsmarknad i helgen. Stackars mig😉

En kommentar Lägg till

  1. Märith simon skriver:

    Stackars! Du älskar ju just det! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s