Det är kul att vinna

on

Innan sonens klassfest ikväll hade jag bestämt mig för att inte delta på brännbollen. Anledningarna är inte många men ack så viktiga. 

1. Jag hade träningsverk i mer än en vecka efter årets personalfest som bland annat innehöll samma aktivitet. 

2. Det växer ut horn i pannan på mig när det kommer till just den sporten vilket inte är bra i ett sammanhang som ska vara trevligt och det är barn involverade. Då måste man hålla igen… har jag hört. 

Av samma anledning får mannen min inte heller delta. 

Hur som helst så kunde vi sitta och vara lite nöjda en solig sommarkväll som denna då alla andra kämpade på. För vi hade redan vunnit. 

Kvällen inleddes med att grillen tändes och den årliga tipsrundan stod på agendan. 

Jag och mannen gick tillsammans. Frågorna var faktiskt riktigt svåra och ärligt talat så var jag inte helt säker på svaret på en enda fråga. När vi kom fram till utslagsfrågan så tänkte jag ”nej jag ger upp”. Man skulle nämnligen para ihop 16 olika textrader med 16 låttitlar. 

Omöjligt tänkte jag först, men sen så satte vi igång och parade ihop den ena efter den andra som vi var säkra på. Vi lyckades tratta ner det till tre, som mannen slutförde. 

Sittandes i solen mätta och belåtna efter att vi ätit våra grillade hamburgare så var det dags för prisutdelning. Snacka om förvåning när vi blev uppropade som vinnare. Både för att vi hade högst poäng på tipsrundan (helt galet) men vi hade även alla rätt på utslagsfrågan. Sådär ja!

Det var inte bara äran vi vann utan även en stor fin tomatplanta med gula päronformade tomater. 

Denna häftiga sort har nu fått flytta in i växthuset och tagit fikonträdets plats som därmed inom kort kommer att ställas på framsidan istället. 

Visst är det härligt att vinna och ingen träningsverk lär jag ha i morgon heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s