Ett blått hav med rosa färgstänk

Idag var det dags att rensa i rabatten vid växthuset. Jag orkade helt enkelt inte fixa mer med hönsen och detta trots att grannen var gullig igår och lånade ut ett par meter hönsnät. 

Jag började tråckla lite med det, men hade ingen plan på hur det skulle bli bra och jag hade heller inte saker att fästa det med. Därför ligger rullen kvar på gräsmattan. 

Efter ett ordentligt arbete i rabatten så insåg jag två saker. Den ena var att det fanns hål att fylla och den andra var att våra blå blommor har tagit över. Fullständigt!

Rabatten går i tre färger. Vitt, rosa och blått. Utmaningen är att färgerna inte är helt synkade i blomning så de blå tar över i början/mitten av juli. Om bara en vecka så kommer det ett gäng med vita blommor och  vår pion blommade över för länge sen, så det innebar att jag saknade rosa blommor nu.

Så kan vi inte ha det. Så jag hoppade in i bilen och åkte och inhandlade två stycken ”Röd rudbeckia”. Sen satte jag igång. Jag grävde och flyttade på plantor och efter en hel del kliande i huvet, ögonmåttande och sedan vattnande så blev jag nöjd. 

Nu har vi tre rosa färgklickar i vårt blå blommhav att njuta av. De nyinförskaffade fick jag visst inte med på bild.

Eftersom att det här tog ett tag så hann jag även fundera på en lösning till hönsen. 

Jag ska nog vända på buren och sedan använda två (hoppas det räcker annars så får jag skarva med grannens nät) gräskomposter och av det bygga en liten gård åt hönsen. Men det är inget jag orkar göra idag. Det räcker med jobb för den här dagen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s