Att odla melon

on

Förra året fick vi två stycken. I år såg det så mycket mer lovande ut. 

Jag köpte en planta för 25 kr på Margretetorps vårmarknad. Vilken sort visste inte de som sålde den och jag tyckte att det kvittade. 

Plantan var hyffsat stor vid köp och den växte så snabbt så att jag inom kort fick stötta upp med en trälåda till. Blommorna kom i mängder och karten likaså, men när de sedan skulle växa till sig så gulnade en efter en. Förmodligen för att de tog för mycket näring. Jag borde nog klippt bort en del kart, men för stunden så blev jag så glad och ivrig så de fick hänga kvar. Allihopa. 

Det var nog en stor miss. 

Hur som helst så stod jag och sörjde att vi förmodligen inte skulle få en enda melon i år och samma morgon fick jag ett MMS av mannen som löd ”har du sett denna?” 

Det hade jag inte. Det var en rackare som klarat sig och som växte och frodades. Den har vi de senaste veckorna behandlat med vatten och kärlek och idag var det dags…

Efter en härlig dag på stranden och med tapas på menyn så kunde det inte passa bättre än att skörda vår honungsmelon. 

Sex veckor efter kart. Varm av solen. Krispigare än de man köper i butik och riktigt saftig. Mumsig och så uppskattad (för att det var vår egna) och i övrigt… helt överskattad (i smaken). Nästa år ska vi testa att odla vattenmelon OCH komma ihåg att odla den i en större kruka + inte spara alla potentiella meloner för då blir det inga. Tja eller knappt några.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s