Fantastiskt god – men väldigt stökig middag!

on

Grannen kom över och sa ”att du orkar grilla då mannen jobbar” jo jag tackar sa jag. Det här är den enkla delen. Sippa på ett glas vitt vin, läsa och svara på mail och vända kycklingen och blomkålen med jämna mellanrum. Grillningen är den avkopplande delen av matlagningen. Jag ska dock inte vara allt för kaxig, för det är många saker jag helst inte grillar då jag är rädd att förstöra råvaran fullkomligt. Så det låter jag bli. 

Min kompis på Fårö hade ett riktigt gott recept på en grillad blomkålssallad, så jag passade på att göra den idag som tillbehör till mina grillade kycklingbröst.

Grilla blomkålen.

Rör ihop;

  • 1 msk hackad ingefära – jag tog 2 för att jag älskar färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger. Jag hade ingen så jag tog soya istället och det blev supergott

Till detta serverar man; ruccola, rostade solroskärnor, parmesanost och flingsalt. 

Mumsfillibabba och så fräscht!

”Vanliga” somrar då vädret är med oss nästan varje dag. Det vill säga; strålande sol och varmt så brukar vi trots det (förmodligen för att jag minns fel – det finns inga somrar utan regn) inte kunna sitta och äta middag på vår altan på baksidan allt för ofta och i år har vi suttit där jättemånga gånger. Så även ikväll. 

Det vi inte haft problem med tidigare är getingar och flugor. Antagligen för att det nästan alltid blåser hos oss och i kväll var det vindstilla. 

Vi dukade fram den goda maten. Satte oss till bords och så kom de. En efter en efter en. Dottern tog fram flugsmäcken och drämde dem i bordet. Sonen tappade matlusten för att det dödades så många flugor och Agda blev nyfiken på allt ljud vi hade för oss så hon smet (återigen) från hönsgården. 

Dottern och jag fick jaga in henne, vilket inte var några problem och sonen vakta maten.

När vi äntligen ätit oss mätta så var det hönsens tur… de fick pommes fritesen som var kvar.

​​

​​

Vem vet. Vi kanske laddar upp med en blåbärspaj (vi har bara tre halvmogna blåbär så det får bli de svärmor plockat) och lite Lotta på Liseberg inför vårt besök på Skansen i morgon. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s