Flyttfåglar

on

Det har accelererat ordentligt den senaste veckan…Dottern har blivit väckt varenda dag av Agda. Eller som hon numera heter; Karlsson. Nått förnamn fick hon (han) inte. 

I början lät det som barn som skrattade vilket hon trodde var en mardröm, men när ljudet fortsatte och utvecklade sig till ”kuckleikuuu” så förstod hon vem det var och att det inte var möjligt att behålla hönsgänget längre. 

Så direkt efter frukost idag var det dags. Hönorna skulle in i vår rese-kattbur och tuppen i en kartong. Att vi fick oss ett par goda skratt när varken höns eller tupp hade flytta på agendan idag och när svärmor fick krypa in i buren för att varken jag eller dottern vågade fånga dem.
Infångade blev de tillslut och jag vet att de kommit fram till sitt nya hem nu. Vi håller därmed tummarna för att allt ska gå bra och att de andra hönsen är snälla mot våra lite mindre. 

Kisse sörjde inte. Hon jublade när de drog. Varför? Jo för att nu så kommer hon få all uppmärksamhet igen. 

Jag och dottern tog oss ett välförtjänat parti Alfapet i växthuset när buren var bortplockad och vi sopat (så gott det gick) igen spåren av hönsgänget. 

Nähädu Klara, där kan du inte ligga å slöa. Det är nått skumt på gång. Sylvia är försvunnen” sa Lillfisen. ”Var är mina hönor?” ”Vad händer egentligen?” Tänkte Karlsson och vipps så var han fångad i en kartong. ”Äntligen ensam om hela familjens uppmärksamhet”När några flyttar ut så flyttar någon annan in.Tillbaka till det normala. Dagens skörd = inga ägg. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s